Концесионерът на северния плаж в Бургас Атанас Атанасов е открил опасен незаконен кабел, който е положен върху пясъчната ивица, и по който тече електричество, разкри самият той. Проводникът захранва с ток ресторант "Бялата къща" и минава през волейболните игрища. Незаконното съоръжение излага на риск живота на стотици граждани на Бургас и туристи, които са избрали да плажуват точно там, без да подозират за опасността.
"Силно сме разтревожени, защото по кабела протича високо напрежение и всеки момент може да се стигне до непоправима трагедия. Районът, през който минава проводникът е много посещаван, на волейболните игрища всеки ден играят хора, много от които деца. Доколкото успяхме да проучим, опасният кабел е бил поставен незаконно и против всички изисквания за безопасност. Вече изпратихме сигнал до компетентните органи и сме убедени, че в най-скоро време проблемът ще бъде решен", съобщиха от фирмата-концесионер на северната ивица"Бургас Бийч".
Изпратена е жалба до "EVN България", копия от сигнала са входирани също до Областна управа, Община Бургас, РДНСК и в полицията.
"Граждани подават ежедневно сигнали за опасния кабел.От началото на сезона до сега в елтаблото на ресторант "Бялата къща" няколко пъти е имало пожари, но инцидентите са минали незабелязано. Това също е тревожен факт, който излага на риск от пожар не само "Бялата къща", но и съседните заведения", пише в жалбата си концесионерът. От "Бургас Бийч" призовават компетентните институции за незабавна проверка и намеса, за да не се стигне до инцидент с фатален край, който да помрачи летния сезон.  
 
 
 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.