Фирма „Бургас бийч” започва раздаването на хранителните продукти обявени в благотворителната кампания „Искам да помогна”. Кампанията стартира на 8 април с предоставяне на помощи за нуждаещи се, определени от социалните служби. Първият транш е предназначен за хората, които се обслужват от Социален патронаж-Бургас. Продуктите ще бъдат предоставени на патронажа в 9.00 часа на 8 април /понеделник/ на улица „Иван Богоров” 20. Ще бъдат подпомогнати също защитени жилища, Дома за деца лишени от родителски грижи „Александър Георгиев Коджакафалията” и др. Раздаването на хранителните продукти за тези социални звена ще се осъществи по график на няколко пъти до края на месеца.

На 15 април /понеделник/ започва раздаването на храна в Социалната трапезария на БЧК, на ул. „Оборище 95”. На същото място помощи ще бъдат раздавани и на 15 и 16 април. В пункта храните ще се раздават от 10, 00 до 16, 00 часа, без прекъсване, и през трите дни.

В социалната трапезария на БЧК храни ще бъдат раздавани  на семейства с деца с увреждания, семейства с ограничени доходи с деца до 1 година, семейства с настанени деца по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето /настанени при близки и роднини/, семейства с деца с един жив родител. В списъците попадат хора в затруднено положение предложени от Агенцията за социално подпомагане, а целевите групи са одобрени от дарителя.

Нуждаещите се ще получат месни, млечни и зърнени хранителни продукти. Продуктите ще се получават лично срещу представяне на документ за самоличност, както и документи, удостоверяващи целевата група, в която попадат хората. В подпомагане работата по раздаването на храните на 15, 16, 17 април, както и осъществяването на контрол ще се включат доброволци на БЧК и служители на Агенцията за социално подпомагане.

 По време на кампанията „Искам да помогна” фирма „Бургас бийч” ще раздаде 3 000 килограма месни продукти и 1 000 килограма млечни продукти - под формата на сирене. Зърнените продукти – ориз, боб, леща, общо 1 тон, са дарение от бургаската фирма „МОТИВ”. Общото количество продукти ще бъде раздадено на повече от 2 000  нуждаещи се, жители на Бургас.

Благотворителната инициатива на фирма „Бургас бийч”, стопанисваща Северния плаж в  Бургас дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на своите сънародници, които са в тежко социално и финансово положение. „Бургас бийч” откликна според възможностите си.

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.