Сърфисти няма да бъдат допускани в морето през Северния плаж в Бургас

Практикуващите сърф няма да бъдат допускани в морето през Северния плаж в Бургас. Фирмата-наемател на ивицата „Бургас бийч” ще предприеме всички необходими действия за да се спре преминаването на сърфистите през свободната зона за плажуващите. В одобрената схема за плажната ивица липсва коридор за сърф зона, което означава, че всякаква подобна дейност е извън Закона. Консултирахме казуса и с други институции, откъдето потвърдиха, че всякакви подобни дейности, несъгласувани със схемата са в грубо нарушение, казаха от „Бургас бийч”.       

 „Няма специалeн коридор, по който сърфистите да влизат и излизат от морето и който да е обозначен със надлежните маркировки и понтонни ролки. Водени са многократно разговори със сърфистите, че трябва да се сложи ред в ползваната от тях плажна зона и да се осигури безопасността на туристите. До момента от страна на сърфистите няма резултат”, заяви наемателят на Северния плаж Атанас Атанасов. „Преди няколко дни точно на мястото, където преминават сърфистите с дъските, поставихме допълнителни  информационни табели с надпис "Свободна зона за плажуване", които само след няколко часа изчезнаха. На тяхно място се появиха други табели с надпис "Сърф зона", което считаме за абсолютно самоуправство", добави Атанасов.                                       

Въпросната зона за сърф не фигурира никъде в схемата за обекти и атракции на Северния плаж. Концесионерът Атанас Атанасов постави този проблем още в средата на месец август и заявява, че той ще бъде разрешен изцяло в интерес на туристите и по начин, който да гарантира тяхната безопасност. Едно от основните задължения на наемателя е да се грижи за спокойствието на летовниците, които посещават плажната ивица. Резултатите до момента показват, че "Бургас Бийч" се справя отлично, с оглед на факта, че не е допуснат никакъв инцидент от началото на туристическия сезон до момента. Ние ще продължим да отстояваме интересите на посетителите на плажа и да се грижим за тяхната безопасност. И накрая напомняме, че за всичко което се случва в зоната отдадена под наем - в случая Северен плаж е отговорен наемателят.

               

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.