Северният плаж в Бургас е изцяло готов за предстоящия туристически сезон, обявиха от стопанисващата фирма “Бургас Бийч”. От пясъчните диги няма и следа, а ивицата е перфектно подравнена и чиста. Повече от месец преди официалното откриване на туристическия сезон, Северния плаж е в изряден вид и готов да посрещне многобройните подранили летовници. Мобилни двойки спасители вече патрулират от няколко дни по брега и бдят за сигурността на плажуващите. Предстои обработка на пясъка срещу кърлежи и други паразити. Обезпаразитяването на ивицата ще бъде извършено от 20.00 часа на 30 април /вторник/. Излагането върху пясъка не е препоръчително в следващите 24 часа. “Бургас Бийч” предупреждава гостите да избягват допир с пясъка на 1 май през целия ден и се извинява за причиненото неудобство. Третирането с препарати е задължително за хигиената и безопасността на туристите. На плажа ще бъдат поставени и информационни табели, които ще предупреждават за извършената дезакаризация. През следващата седмица ще стартира поредният проект на стопанисващата фирма “Бургас Бийч” за изграждане на специализирани пътеки за хора с увреждания. Планирано е те да бъдат изцяло завършени до 20 май.

След успешната защита на Северната ивица с пясъчни диги през зимните месеци, Бургас посреща новия туристически сезон с равен и хубав плаж. Морският град може да се похвали, че притежава един от най-големите и чисти плажове. “Доволни сме, че опазихме ивицата от вълните. Ще продължим практиката с дигите и през следващата година, защото това е единственият начин да запазим плажа като ценно природното богатство. За съжаление много други градове загубиха ивиците си. Имаме красноречиви примери в Приморско и Поморие, където морето буквално изяде пясъка и сега се налага учени от БАН да изследват и спасяват ивиците. Засегнат е частично и един от плажовете в Созопол. Няма да допуснем това да се случи в Бургас", заяви стопанинът на Северния плаж в Бургас Атанас Атанасов.

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.