„Обръщам се към Вас със специална благодарност и чисто човешка признателност за жеста на подпомагане на граждани в затруднено социално и финансово положение в Бургас, заявен от Вас в подкрепа на призива ми за солидарност от преди дни“. Това пише министър-председателят и министър на външните работи Марин Райков в поздравителната телеграма до Атанас Атанасов - инициатор на благотворителната кампания „Искам да помогна“. Вчера г-н Атанасов заяви, че по време на кампанията, която ще стартира на 8-ми април, ще бъдат раздадени 3 000 кг. месни и 1 000 кг. млечни продукти на хора в нужда.

„За разлика от други, Вие ме разбрахте. С решението си Вие не просто се присъединявате към моя апел, а на практика ставате сам по себе си инициатор на една кампания, чиято цел е да се протегне ръка на онези, които са в нужда и които са най-близо до нас – на нашата улица, в нашия град, в нашата община“, казва премиерът Райков.

В изпратената телеграма министър-председателят заявява, че инициативата „Искам да помогна“ ще получи необходимото съдействие от социалните власти и уверява, че вече е разговарял лично с вицепремиера Деяна Костадинова, за да бъде оказана подкрепата, която г-н Атанасов е поискал от социалните служби във връзка с успешната реализация на проекта.

 

 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.