Опасният кабел на Северния плаж в Бургас вече е премахнат и няма никаква опасност за туристите, съобщиха от фирмата -концесионер "Бургас Бийч". Веднага след подаването на сигнала, от Областна управа -Бургас разпоредиха проверка. Специализиран екип на ЕVN пристигна на място и установи, че кабелът, който захранва с електроенергия ресторант "Бялата къща" е поставен незаконно и е изключително опасен. Точно в 15.30 вчера експертите на електроснабдителното дружество прекъснаха елзахранването и отстраниха рисковия проводник, който минаваше през волейболните игрища на плажа.

"Искам да изразя огромна благодарност към заместник-областния управител на Бургас Атанас Терзиев за светкавичната намеса, както и на регионалния мениджър на "EVN - България" Николай Полихронов за бързата реакция на целия му екип", заяви концесионерът на плаж-Север Атанас Атанасов. Той уточни, че благодарение на съвместните усилия вече са взети всички необходими мерки, за да се гарантира безопасността на всички туристи, които посещават плажната ивица.  

 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.