По повод некоректната медийна кампания, предприета от телевизия Скат срещу наемателя на Северния плаж в Бургас Атанас Атанасов, сме длъжни да обявим, че изнесените факти за ивицата категорично не отговарят на истината, а в някои случаи дори представляват клевети по смисъла на Закона. В серия репортажи на медията се твърди, че наемателят съсипва плажа и застрашава природата и морската флора и фауна. Информацията е поднесена по начин, който внушава безотговорност и уронва доброто име на стопанисващата фирма "Бургас Бийч". С оглед на всичко посочено по-горе най-отговорно заявяваме, че в така наречените "факти" няма и капка истина. Груба и безотговорна лъжа е, че фекалиите се изхвърлят в морето. От началото на миналата година всички заведения имат изградени септични ями с подземни херметични резервоари, които се почистват от специализиран автомобил всяка сутрин. Те са изградени с предварителни проекти, одобрени от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, а за обслужването им има сключени надлежни договори с фирма „Екотой”. Това обаче е само временно разрешение на проблема. В момента усилено се работи по проект за изграждане на канализация. Макар, че в момента сме извън активен туристически сезон, наемателят продължава да поддържа в изрядна чистота Северния плаж. Ивицата се почиства веднъж месечно от водорасли и отпадъци, а през летните месеци това се прави ежедневно.

 

В момента на Северния плаж са издигнати пясъчни диги, с цел да се предпази ивицата от вълните. Допълнителният положителен ефект е, че разместването на пясъчните пластове има санитарна роля и действа пречистващо на ивицата. Съвсем скоро натрупаният пясък ще бъде изравнен и плажът ще стане още по-хубав от този, който всички помним. Тези действия са рутинни при подготовката за предстоящия туристически сезон и те с нищо не увреждат природата. Безпочвено е да се твърди, че временните диги биха навредили на морската флора и фауна, при положение, че тази практика е възприета като екосъобразна и се прилага в цял свят.

 

"Не разбирам защо е тази атака на телевизия Скат. Оказва се, че само една единствена медия е недоволна от всичко добро, което се случва в Бургас и не харесва усилията на "Бургас Бийч" да превърне плажа в най-атрактивната ивица по Черноморието", заяви концесионерът Атанас Атанасов. Той информира, че в най-скоро време ще даде пресконференция, на която ще запознае медиите с всички подобрения, които се правят на Северната ивица в Бургас и бъдещите проекти на стопанисващата плажа фирма „Бургас бийч”. 

 

 

 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.