Модерна система за видеонаблюдение ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии на северния плаж в Бургас. Наблюдателните устройства ще дебнат без почивка нарушителите на пясъка и ще записват всяка тяхна проява. Бургаският плаж е първия по Черноморието, който разполага с видеонаблюдение. То ще заснема всеки метър от брега и водата, заяви концесионерът Атанас Атанасов. За записващата техника фирмата е направила мащабна инвестиция, с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на туристите. Камерите ще бъдат в помощ и на 26-те спасители, съобщиха от фирмата-концесионер стопанисваща плажната ивица.  До момента са монтирани 3 камери – в района на Бункера, до волейболното игрище  и ресторант „Фиеста”. До дни ще приключи монтажа и на останалите три устройства. Шестте камери са от висок клас и ще следят 24 часа в денонощието, всяко движение от началото до края на северната ивица, чиято дължина е километър и 700 метра. Ефектът от „видеоочите” ще е по-скоро превантивен. До камерите ще бъдат монтирани и табели с надпис, че зоната е под постоянно наблюдение. При сигнал от наблюдателните устройства ще се отзовава и полицията. При необходимост ще бъдат поставени допълнителни уреди, каза Атанасов. В активния сезон на ден плажът се посещава от хиляди туристи. Още в началото на сезона концесионерът инвестира за полагането на оптичен кабел до пясъчната ивица. Освен видеонаблюдение, за плажуващите на северния плаж има и безплатен интернет. От услугата могат да се възползват всички с лаптоп, нетбук или джи ес ем с Wi-Fi. Тя ще бъде достъпна до края на септември по цялата северна ивица. Скоростта на връзката е 3 мегабита и позволява спокойно да се провери електронна поща, да се разгледа съдържание в Интернет, да се качат в мрежата току що направените снимки или да разгледат тези, качени от някой друг. Технологиите отдавна не се свързват само с работата, но предлагат и чудесни възможности за забавление дори  и на плажа, казаха от фирмата-концесионер.
От там допълниха, че уеб камери ще излъчват директно видео от морския бряг. До няколко дни посетителите на сайта www.burgasbeach.bg ще гледат метеорологичната обстановка на плажа в реално време и кадри от това, което се случва на пясъка.

Видеонаблюдението е монтирано от специалистите на "Компютър Груп" ООД, а интегрирането на изображенията в burgasbeach.bg ще бъде направено от програмистите на "New Intention".

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.