Фирма „Бургас бийч” дава старт на втория транш от раздаването на хранителните продукти, обявени в благотворителната инициатива „Искам да помогна”. Пакетите с месни, млечни и зърнени продукти ще бъдат раздавани в три последователни дни в Социалната трапезария на БЧК на улица „Оборище” 95. Датите са 15, 16 и 17 април. И през трите дни, от 10,00 до 16,00 часа, без прекъсване ще се подпомагат нуждаещи се, които попадат в 4-ри целеви групи, предложени от Агенцията за Социално подпомагане и одобрени от дарителя Атанас Атанасов.

В Социалната трапезария на БЧК храни ще бъдат раздавани на семейства с деца с увреждания, семейства с ограничени доходи с деца до 1 година, семейства с настанени деца по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето /настанени при близки и роднини/, семейства с деца с един жив родител. Продуктите ще се получават лично срещу представяне на документ за самоличност, както и документи, удостоверяващи целевата група, в която попадат хората. В подпомагане работата по раздаването на храните на 15, 16, 17 април, както и осъществяването на контрол, ще се включат доброволци на БЧК и служители на Агенцията за социално подпомагане.

Фирма „Бургас бийч” продължава  раздаването по график на хранителните продукти на звената към Социалния патронаж към Община Бургас. В списъка влизат Домашен социален патронаж, защитени жилища, Дом за деца лишени от родителски грижи „Александър Георгиев Коджакафалията” и др. Раздаването на хранителните продукти за тези социални звена се осъществява по график на няколко етапа и трябва да приключи до края на месеца.

По време на кампанията „Искам да помогна” фирма „Бургас бийч” ще раздаде 3 000 килограма месни продукти и 1 000 килограма млечни продукти - под формата на сирене. Зърнените продукти – ориз, боб, леща, общо 1 тон, са дарение от бургаската фирма „Мотив”. Общото количество продукти ще бъде раздадено на повече от 2 000  нуждаещи се, жители на Бургас.

Благотворителната инициатива на фирма „Бургас бийч”, стопанисваща Северния плаж в  Бургас,  дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на своите сънародници, които са в тежко социално и финансово положение. „Бургас бийч” откликна според възможностите си. 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.