Половин тон хранителни продукти дари бургаската фирма „Бургас бийч” на възрастни самотни хора от община Айтос. Храните са част от благотворителната инициатива „Искам да помогна”, инициирана от „Бургас бийч” преди Великденските празници. Нуждаещите се в община Айтос получиха храни под формата на колбаси, сирене и тестени изделия. Помощта бе раздадена на 180 човека, определени от Общинския Център за социални и здравни услуги в Айтос. Кампанията стартира на 23 април от 10,00 часа, раздаването продължи и на следващия ден.

Дарението е в отговор на писмото-апел, което миналата седмица община Айтос изпрати до фирми в Бургаски регион за подкрепа на айтозлии в тежко финансово състояние. Траншът в Айтос е част от кампанията „Искам да помогна” инициирана преди Великденските празници от наемателя на Северната ивица в морския град Атанас Атанасов. Така общото количество хранителни продукти раздадени в рамките на петнайсет дни в общините Бургас и Айтос е 4 500 килограма.

Дарението за община Айтос бе прието с благодарност от кмета Васил Едрев и неговия екип. „От името на общинската администрация в Айтос благодаря на дарителя за хуманния жест и подкрепата към стотици айтоски граждани, които зарадвахме в дните преди големия християнски празник Възкресение Христово”, каза кметът Васил Едрев.

Благотворителната инициатива на фирма „Бургас бийч”, стопанисваща Северен плаж-Бургас, дойде като отговор на призива на служебния премиер Марин Райков, който призова бизнес средите да помогнат, с каквото могат на своите сънародници, които са в тежко социално и финансово положение. „Бургас бийч” откликна според възможностите си. 

 

 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.