„Бургас бийч” влезе във владение на плажа в Черноморец

 

За 48 часа плажа е готов да приема туристи

 

Новият наемател на плажа в Черноморец-фирма „Бургас бийч” влезе официално във владение, след като в понеделник бе подписан договорът с Областна управа за стопанисване на морската ивица с площ 15 000 кв.м . Компанията ще стопанисва морския плаж за срок от 5 години.

 

Управителят на фирмата Атанас Атанасов обеща,  плажът да бъде приведен в образцов вид само за 48 часа. Точно за две денонощия  концесионерът ще постави задължителните спасителни вишки, на които ще бъдат назначени и спасители. За този рекордно кратък срок ивицата ще бъде изцяло оборудвана с чадъри, шезлонги, ще има свободна зона, възможност за посещение от инвалиди, медицински пункт и пълен набор от необходимата медицинска апаратура за оказване на първа помощ. Ще бъдат поставени още тоалетни, съблекални.

 

От фирмата, която стопанисва и северната ивица в Бургас обявиха, че ще направят сериозни инвестиции на плажа в Черноморец за да привлекат повече чужди и наши туристи. Предвиждат се и няколко мащабни проекта за следващия летен сезон, заяви Атанасов.  За реализирането на единия от мега проектите започва да се работи още през октомври тази година. След реализирането им дружеството смята да участва за престижното европейско отличие “Син флаг”, което се дава за плажове със защитени показатели за чист пясък, вода и въздух и защитена природна среда.

 

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.