Чужденците пътували чак до Бургас заради чистотата на пясъка, водата и въздуха. За да е още по-атрактивен за почиващите фирмата концесионер "Бургас бийч” е кандидатствала за най-високото екоотличие "Син флаг".  Вече е подадена заявка и компанията е готова да премине всякакви проверки.

Чистотата на водата и пясъка, високото качество на обслужване, безопасност и отлична информираност за дейностите на плажа са част от изискванията, които трябва да покрие фирмата концесионер, за да получи престижния „Син флаг” за ивицата. В най-скоро време предстоят проверки на място от "Син флаг" в България.

Вече са подадени са необходимите документи, които доказват, че плажът отговаря на всички световни изисквания, съобщиха от „Бургас бийч”

"Убеден съм, че плажът ще се нареди сред световните първенци, защото положихме много усилия и инвестирахме сериозни средства, да го превърнем в чисто и привлекателно място.

Всички проверки извършени на пясъчната ивица в началото и в разгара на сезона, показват, че плажът се управлява отлично и е шампион сред българските ивици. Всичките ни сили са насочени за запазване на околна среда", каза концесионерът Атанас Атанасов.

През юни комисия от 9 представители на 5 държавни институции провери северния плаж в Бургас и го обяви за  за еталон, по който трябва да се сравняват ивиците в региона. 

Източник: burgasutre.bg

Към всички новини
 

Авторски права (c) 2012 на Бургас Бийч ООД. Всички права запазени. Репродукцията на цели или части от изображенията без изрично писмено разрешение от Бургас Бийч ООД е забранена.